Weston Price congres 01-02-2014
Weston Price congres 01-02-2014
"Ik kan aan je gezicht zien wat je eet". Weston Price congres op 1 februari 2014 te Antropia op Landgoed de Reehorst. Pal naast NS-station Driebergen-Zeist en aan de A12 (afslag Driebergen-Zeist). Staffelkorting: bestelt u 2 of meer kaartjes tegelijk? Dan betaalt u 65,- per kaartje in plaats 70,- per kaartje.
€ 70,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

 
Ik kan aan je gezicht zien wat je eet
 
Voeding en waar ons eten vandaan komt, is een hot topic. De ene na de andere hype vliegt je om de oren. Superfoods, tarwegras, Atkins, Sonja Bakker, de Voedselzandloper.  ‘Gezonde voeding’ is een van de meeste gebruikte zoektermen in Google. Want: we weten het niet meer.
 
Gelukkig zijn er mensen die het nog wel weten. En dat kun je aan hen zien! Natuurvolken met een traditioneel eetpatroon krijgen hele andere voedingsstoffen binnen dan wij hier in het westen. Meer voedingswaarde en minder belastende stoffen. Mensen die hun traditionele voedingsgewoonten hebben vastgehouden, hebben een breed, symmetrisch gezicht, met brede kaakbogen en gezonde tanden. En dat gezicht gaat samen met een sterk lichaam met een gezonde afweer. Bij hen komen diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht, Alzheimer, onvruchtbaarheid niet voor!
 
Voor wie?
Voor wie: voor mensen die echt eten willen eten, die weer grip willen krijgen op waar hun eten vandaan komt en hoe daar voor gezorgd is, voor mensen die hun lichaam niet willen neppen maar willen voeden, voor mensen die nog nooit gehoord hebben van Weston Price en voor mensen die het boek al drie keer hebben gelezen.
 
Het wordt een dynamische dag met geweldig inspirerende sprekers, film, en een smakelijke lunch à la Weston Price.
 
Dit zijn de mensen met wie we er een onvergetelijke dag van gaan maken:
 
Sally Fallon, de voorzitter van de Weston Price Foundation en auteur. Er is niemand die beter kan uitleggen wat we doen en wat we zouden moeten doen.
 
Prof. dr. Frits Muskiet, klinisch chemicus en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze inspirerende spreker laat zien wat koolhydraten in je lichaam doen en wat je lichaam met vet kan.
 
Dave Wetzel, eigenaar van Green Pasture’s. Dit bedrijf maakt het enige echte superfood op de wereld. Wat is het, waar komt het vandaan en waarom is het een superfood?
 
Jan Dirk van der Voort, melkveehouder en zelfkazer. Hij laat ons zien hoe de natuur onze spiegel is.
 
Mike Donkers is deze dag onze gastheer en ‘masterchef’.
 
Het programma is deels Engels gesproken. Je ontvangt bij aanvang een korte Nederlandse samenvatting van deze onderdelen. Er wordt ter plekke niet vertaald. Ben je niet zo goed in Engels? Neem dan iemand mee.
 
Waar ga je mee naar huis?
  • Kennis over de wijze tradities van natuurvolken en hoe je daarmee je gezondheid, en die van je gezin positief kunt beïnvloeden.
  • Je hebt bijzondere producten leren kennen, die je gezondheid een boost geven.
  • Je weet precies wat de optimale brandstoffen zijn voor je lichaam.
  • Je hebt je adresjes voor goede producten helemaal up-to-date.
  • Inspiratie om nieuwe producten en nieuwe recepten te proberen.
 
Wanneer: zaterdag 1 februari 2014
Tijdstip: 9.30 – 18.00 uur
Waar: Antropia Driebergen
 
 
Wie was Weston Price?
In 1930 ging Weston Price, een tandarts in Cleveland, Amerika op reis. Hij bezocht over de hele wereld 14 natuurvolken. Waarom? Net als vele collega’s in zijn tijd constateerde hij dat het droevig gesteld was met het gebit van zijn patiënten evenals hun algemene gezondheid. Maar in plaats van op zoek te gaan naar de oorzaken van tandbederf, kaakontstekingen en ziekte, ging híj op zoek naar mensen die gezond blijven en keek hij naar wat zíj doen.
 
Naast sterke, rechte tanden, vond Price dat deze natuurvolken fysiek en mentaal sterk en weerbaar waren. Deze mensen leken niet vatbaar voor de westerse degeneratieve ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht, Alzheimer, onvruchtbaarheid en allerlei ontstekingsziekten die wij kennen als bijvoorbeeld reuma.
 
Wat (w)eten zij?
Price maakte gebruik van de Amerikaanse laboratoria en stuurde hier voedselmonsters naar toe om te analyseren. De volken die hij bezocht, leven in hele verschillende klimaten en ecosystemen. Hun voeding verschilt daarom onderling enorm. Maar er zijn ook belangrijke overeenkomsten. De voeding van deze natuurvolkeren bevat zonder uitzondering minimaal 10 keer zoveel vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) en minimaal 4 keer zoveel wateroplosbare vitamines dan de westerse moderne voeding. De vetoplosbare vitamines zijn zonder uitzondering afkomstig van dierlijke bron. Dit betekent dat dierlijk, verzadigd vet een bijzonder dominante rol speelt in de voeding van alle 14 natuurvolkeren die Price onderzocht.
 
Je lichaam heeft natuurlijk voedsel nodig om haar werk goed te kunnen doen. Het is heel simpel; eet ‘gezondheid’ en je krijgt gezondheid.
 
Uw gastheren en gastvrouw van deze dag
Jacob Beeker van Jerseyvlees en de Stadsboerderij Amersfoort, Jan Dirk van der Voort van boerderij De Groote Voort en Remekerkaas, Mike Donkers van MikeDonkers.com en het Weston Price Forum, Susan Vroemen van HealingFoods en praktijk Bloom, Willem Silderhuis van Holomed.